Skip to main content

I HeKiLau er jeg optaget af ......

TALENT

Begrebet talent er ofte forbundet med de yngre generationer på arbejdsmarkedet. Jeg vil gerne nuancere og udvide begrebet talent til at være noget vi taler om for alle aldre. Talentudviklingsprogrammer har været, og er stadig, meget brugt i håbet om at kunne synliggøre en karrierevej for de unge medarbejdere. Men talent findes også hos mange af mere erfarne kræfter i virksomhederne. Er vi gode nok til at italesætte og udvikle talent hos både de erfarne og ældre medarbejdere og de unge? Skaber vi de rigtige miljøer for at udvikle talent?

Talent er relevant gennem hele arbejdslivet. Derfor bør I som virksomhed interessere jer for, hvordan I skaber optimale rammer for alle typer mennesker og derved undgår talenttab. 

DET GODE ARBEJDSLIV

Hvordan kan vi skabe et godt arbejdsliv for alle? Først og fremmest er vi nødt til at finde ud af, hvad der er et godt arbejdsliv for os selv. Bagefter – og lige så vigtigt – hvad er så et godt arbejdsliv for dem, jeg arbejder sammen med? Det er noget, vi er nødt til at få snakket om. Det er faktisk svært for nogle at definere. Ofte er det ikke noget vi har tænkt over eller vi synes det er lidt svært at snakke om.  

Uanset hvad, så kan et godt arbejdsliv se meget forskelligt ud, afhængig af, hvem vi spørger. Vi skal passe godt på de mennesker, der er i vores virksomheder. Hvordan vi gør det, skal vi finde ud af sammen og ved at begynde at snakke om det. Vi skal være åbne og nysgerrige og have respekt for, at det vi selv synes er det helt rigtige, måske ikke er det rigtige for sidemanden.  

GENERATIONER & LIVSFASER

Det er svært at komme udenom, at vi kan kigge forskelligt på verden, når vi er opvokset og opdraget i forskellige samfundsudviklinger og strømninger.

Men vi deler også mange ting og derfor kan vi sagtens have samme mindset på tværs af alder.

Måden hvorpå vi handler, opfatter og prioriterer, afhænger af den livsfase vi er i. Hvis vi tager udgangspunkt i en arbejdsplads, er det bestemt ikke ligegyldigt, om vi er nyuddannede og på vej ind på arbejdsmarkedet, om vi er ved at stifte familie elller lige har gjort det. Når børnene er ved at være voksne. Når børnene er flyttet hjemmefra, eller vi er på ud af arbejdsmarkedet.

FREMTIDEN

Vi skal fra MERE til BEDRE.

De gamle spilleregler handlede om, at vi hele tiden skulle have mere af alting. Det dur ikke i fremtiden. Vi skal skifte fokus fra, udelukkende eller først og fremmest, at tænke økonomisk bundlinje og mere vækst. Vi skal have flere bundlinjer med og bedre vækst.

Vi skal måle på kvalitet og på positiv påvirkning på os selv og vores omverden. Bæredygtighed skal komme før økonomi og derfor bliver alle de hårde, konkrete mål trumfet af noget bedre. Bæredygtighed er fremtidens forretningsmodel.

Back to top